Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Τα κεντηματα μου

Όπως είπα, θα  "εκθέσω" με πολυ χαρά τα κεντηματα μου.

Αυτό ειναι αυτο που κενταω τωρα και το οποίο τελειώνει.Σύντομα θα έχουμε εικονα του τελειωμένο και στρωμένο.

Αυτό το έχει κεντήσει η μητέρα μου...Θυμάμαι ότι δε μου άρεζε καθόλου...
Δεν ξερω γιατι!
Πάντως τώρα είναι απο αυτα που στρώνω περισσότερο  ισως γιατι  ταιριάζει με τα χρώματα του σπιτιου μου.




Άλλο ένα φταιγμένο από τη μαμά...Ήταν της "προικας"της και τώρα είναι δικό μου.Αποτελείται από ένα μεγαλο σεμεν, ένα μικρό και δυό παρα πολύ μικρα πετσετάκια, όπως συνήθιζαν  στην εποχή τους.



Αυτό το κεντησαμε και οι δύο




Παρακάτω είναι ένα τραπεζομαντηλο σε "βυζαντινό"



Όπως είπα, θα παραθέσω όσο πιο πολλά εργόχειρα διαθετω...
Ετσι, αυτο που ακολουθει έιναι το πρωτο μου "μετρητό" κεντημα.
Μέχρι τοτε κεντούσα μόνο σταμπωτα, καθώς μου έλεγαν ότι δεν θα μπορούσα με τίποτα να κάνω μετρητό. Το πεισμα μου λοιπόν οδήγησε σ'αυτή τη μικρη δημιουργία ....



 Το επόμενο είναι κεντημένο απο τη μητέρα μου.Ημουν περίπου 8 χρονών όταν το κεντούσε καθώς ελεγε οτι  "τα κεντηματα θέλουν χρόνο, δε γινονται απ'τη μια στιγμή στην άλλη, δεν είναι αέρας..."
Τώρα που κεντάω καταλαβαίνω τι εννοούσε....
Βεβαια νομίζω ότι πρέπει να τα σιδερώσω και λιγο πριν τα φωτογραφίσω...Είναι απευθείας από το συρτάρι!!!



5 σχόλια:

  1. Αλέξια....συγχαρητήρια για το blog σου αλλά και για την επιμονή σου να κάνεις αριστουργήματα με το κέντημά σου. Τα έργα της μαμάς σου υπέροχα.....αρχοντικά με πανέμορφα χρώματα. Συνέχισε την παράδοση. Είναι χρήσιμο και για τη συνέχισή της αλλά και για την ψυχική σου ευχαρίστηση. Καλή επιτυχία σε ό,τι κι αν δημιουργήσεις και σου εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος υγεία, ευτυχία και δημιουργία. Φιλιά πολλά.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξια καλως ηρθες στην μπλογκογειτονια και με γεια το καινουριο σου μπλογκ.
    Ειναι υπεροχα τα κεντηματα σας!!! Χρυσοχερες μαμα και κορη!!! Εχεις καποια πατρον, συγκεκριμενα για αυτο με τα κοκκινα ζιγκ ζαγκ και το αμεσως επομενο καρε? Μου αρεσαν παρα πολυ!!!
    Καλη χρονια ευχομαι με υγεια και αισιοδοξια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησοερα eleni!Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.
    Όσον αφορα τα σχέδια, το κόκκινο ζιγκ ζαγκ ειναι περιπου 40 ετων οπότε σαν πατρον εκτυπωμενο δεν υπάρχει σίγουρα.Το επόμενο ειναι mixed up σχεδιο της μαμάς μου.Εχει μια μανία σ'αύτά.Παιρνει ένα τρίγωνο απο εδω, μια καρδούλα απο 'κει και βγάζει σχεδιο.Και σχεδόν πάντα αλλαζει χρώματα.Απιστευτη...Μπορω όμως να τα βγάλω μια φωτοτυπία εγχρωμη και να σου τα στείλω. Ετσι δουλέυω μ'ενα σχέδιο τωρα που πήρα από μία θεία μου.Ιδιως αυτα θα βγουν ευκολα αφου είναι επαναλλαμβανόμενα.Στειλε μου mail στο tp.alexia@gmail.com με τα στοιχεία σου για να στα στείλω.
    Καλη χρονια σου ευχομαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. kalispera alexia. mou arese to deutero sxedio sth seira me to louloudi se xrwmata mple k xrusafi... 8a mporouses na mou steileis th fwtotupia autou tou sxediou an sou einai eukolo?

    ΑπάντησηΔιαγραφή